Omgaan met vers vlees

Bij het voeren van vers vlees zijn er een aantal belangrijke punten waarop gelet moet worden. Hieronder staat een handige lijst met tips om op een hygiënische manier vers vlees te voeren aan de hond of kat.

– Was altijd goed je handen, zowel vooraf als achteraf of gebruik plastic handschoentjes (niet hergebruiken)
– Gebruik een aparte snijplank met mes die alleen bedoelt zijn voor het bereiden van de maaltijden voor de hond of kat
– Spoel de voerbak, de snijplank en het mes altijd goed af
– Laat het vlees niet te lang staan als de hond of kat de maaltijd niet (volledig) opeet. Haal het na 30 minuten weg
– Bewaar de producten altijd in de diepvries bij minimaal -18 graden in een afgesloten verpakking
– Ontdooi het product in een afgesloten bak in de koelkast. Voor grote pakketten kan hiervoor een vleeskrat gebruikt worden
– Na het ontdooien kan het product 2 dagen in de koelkast bewaard worden.